top of page

De keuze voor een duurzame trouwjurk

Zijn duurzame keuzes in het dagelijks leven voor jou belangrijk? Dan wil je natuurlijk ook tijdens jullie trouwdag nadenken over de impact van je keuzes en hoe je deze op een duurzame(re) manier kunt maken! Wij denken heel graag met je mee over een duurzame trouwjurk.  Wij vinden het leuk om op verschillende manieren na te denken over de sustainability van jouw trouwjurk. Hieronder leggen we uit op welke manierenjij daarin bij ons verschillende keuzes kan maken. En wil je nog meer weten? Onderaan deze pagina vind je een button om meer informatie aan te vragen. 

Materiaalkeuze, doordragen en lokale productie maken jouw nienke | bijtje jurk DUURZAAM

De afgelopen jaren is het duurzaamheidsvraagstuk voor consumenten, terecht, steeds belangrijker geworden bij de aanschaf van kledingstukken. Het inzicht dat Fast Fashion onze planeet vervuild en mensen uitbuit is inmiddels algemene kennis.

De manier waarop kleding geproduceerd wordt, en van welk materiaal het vervaardigd wordt is gelukkig steeds belangrijker voor de consument. Minder kopen, veel tweedehands of lokaal geproduceerd uit duurzame materialen: dat is natuurlijk waar we naartoe moeten werken.

Bij een trouwjurk denken de meeste mensen aan een kledingstuk wat je maar 1 keer zal dragen....hoe kan dit dan passen in een duurzame levenstijl? Die gedachte snappen we helemaal. Wij vinden het dus ook extra leuk om al tijdens het ontwerpproces van jouw nienke | bijtje trouwjurk na te denken over de mogelijkheden om jouw jurk na de bruiloft door te kunnen dragen! We kunnen de jurk bijvoorbeeld later inkorten zodat je een geweldige partydress overhoud. Of we maken er nieuwe kledingstukken van, een losse top en rok bijvoorbeeld. Op deze manier hoeft jouw trouwjurk niet in de kast te blijven hangen en heb je er jaren plezier van.

Ook als je niet perse de wens hebt de trouwjurk na jullie trouwdag verder te dragen kan je nog steeds duurzame keuzes maken door ons jouw ontwerp in een natuurlijk of eco materiaal te laten maken. Zo werken we graag met Tencel TM. Ook hebben we verschillende soorten zijde, linnen, rami en wol in collectie. Deze natuurlijke materialen kunnen helemaal vergaan en weer opgenomen worden in de natuur. Een groot deel van onze zijde collectie is afkomstig uit zogenaamde 'deadstock' partijen. Dit zijn stoffen zijn 'over' uit de modeindustrie. Wij kunnen daar natuurlijk nog de meest mooie ontwerpen mee maken. 

Lokaal gemaakt in ons eigen atelier

Onze manier van produceren is natuurlijk ook al een prachtige keuze die je kan maken. Wij ontwerpen en maken elk ontwerp lokaal in ons eigen atelier in Utrecht. Ook produceren we geen jaarlijkse collecties, dus er is bij ons geen sprake van overproductie. Onze sample collectie, die we in ons atelier gebruiken als pascollectie, vullen we elk jaar organisch aan. Deze samples verkopen we op een gegeven moment in onze sample sale. Of we kiezen ervoor om de sample te verknippen en de stof opnieuw te gebruiken voor een ander ontwerp. Niks gaat verloren.

We maken voor jou een nieuwe jurk, helemaal naar je wensen en op jouw maat, een echt custom design. 

Trouwjurk van je moeder vermaken

Het is natuurlijk ook ontzettend tof om in een erfstuk te trouwen, zoals de jurk van je oma of je moeder. We leggen je graag HIER uit hoe we dat doen.

Ellen

'Ook hielpen ze me graag bij het aanpassen van de jurk na de trouwdag, zodat ik hem als feestjurk kan dragen naar andere gelegenheden en er zo nog meer plezier van heb.'

Vind jouw duurzame
nienke | bijtje trouwjurk

TROUWEN-2022-2-265_websize.jpg
bottom of page