top of page
NinaTulp-OpeningNienkebijtjeWEB-30.jpg

nienke | bijtje fabrics

modestoffen

met zorg voor jou geselecteerde stoffencollectie

openingstijden lente/zomer 2024

Let op:  in de komende weken kan het zijn dat onze openingstijden iets anders zijn dan je van ons gewend bent. We zullen altijd proberen de aangepaste openingstijden hier, op de socials  en op een briefje op de deur te vermelden. 

Voor de reguliere openingstijden klik je hier: openingstijden

woensdag 1 mei openen we om 10:30 uur.

Donderdag 9 mei zijn we gesloten ivm hemelvaartsdag

Op zoek naar een mooie stoffenwinkel? Zoek niet verder!

Welkom in de mooiste stoffenwinkel van Utrecht! In onze stoffenwinkel vind je een ruim aanbod modestoffen en couturestoffen. Met inmiddels jaren ervaring in de stoffen hebben wij een prachtige collectie voor jullie samengesteld. Voel je je soms verloren op de stoffenmarkt en mis je daar het advies wat je nodig hebt voor de stofkeuze van je volgende project? Dan zijn wij er voor je! In onze stoffencollectie vind je viscose, katoen popeline, katoen tricot, wol, zijde in veel verschillende wevingen, kant van klassiek tot modern, thule, rib, tencel en nog veel meer

Ben je op zoek naar advies voor je naaiproject?

Wij adviseren je heel graag over de juiste stof voor je nieuwste naaiproject. Kom langs in onze mooie stoffenwinkel in Utrecht en laat je inspireren door de nieuwste modestoffen en tijdloze klassiekers. Omdat wij ook een atelier zijn en zelf dus kleding ontwerpen en maken 

zitten we bomvol stoffenkennis en vinden we het leuk om met je mee te denken.   

Let op: bepaal zelf voordat je ons bezoekt hoeveel stof je nodig hebt voor het kledingstuk wat je wilt maken. Wij kunnen niet voor jou uitrekenen wat de metrage is die je nodig hebt.

Welke stoffen en merken vind je bij ons? 

In onze stoffencollectie vind je veel verschillende stoffen. We hebben een zeer uitgebreide collectie couture stoffen (denk daarbij aan kant en zijde) en daarnaast een prachtige collectie modestoffen. Je vind bij ons mooie viscose, katoen popeline, katoen tricot, wol, tencel en nog veel meer. We hebben een aantal stoffenmerken in onze collectie die je echt wilt gebruiken voor je volgende naaiproject!  Je slaagt bij ons onder anderen voor de merken: Meet Milk, Mind the Maker, C.Pauli Nature, A la Ville (uit de La maison Victor) en Atelier Brunette! Wij kiezen onze stoffen met grote zorg uit en proberen telkens inspirerende prints en kleuren voor jullie in te kopen.

 

Biologische en Duurzame stoffen

In onze collectie hebben wij een aantal stoffenmerken en stoffen die duurzaam zijn. Wij kijken bij het inkopen van onze stoffen ook steeds meer naar duurzame materialen. In de stoffen/modewereld is nog een lange weg te gaan als het gaat om het gebruik van grondstoffen en de impact op mens en milieu. Als atelier en winkel maken wij kleine stappen om te zorgen dat we bij kunnen dragen aan beter gebruik van grondstoffen. Wij doen dat op de volgende manieren: 

  • Wij kiezen er altijd voor om kleine hoeveelheden in te kopen

  • Een deel van onze modestoffen zijn gemaakt van materiaal van biologische oorsprong

  • We blijven op zoek naar materialen die minder belastend zijn in productie zoals bijvoorbeeld Lyocell (Tencel)

  • We hebben een aantal zijdes kunnen bemachtigen uit een restpartij.

We vinden het vooral belangrijk dat je een geïnformeerde keuze kunt maken, we proberen je dus altijd zoveel mogelijk over de oorsprong van de stoffen te vertellen.

Bruidsstoffen

Ben je je eigen trouwjurk aan het maken? Of ga je dat bijvoorbeeld samen met een vriend(in), ouder, buurmens doen? Superleuk! Wij zijn zelf gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van trouwjurken dus als je mooie stoffen voor een trouwoutfit zoekt dan ben je bij ons helemaal aan het juiste adres! We hebben een grote collectie couture stoffen, zijde en bijzonder kant. Ben je op zoek naar een specifieke stof of kleur? Stuur ons een mail met je vraag of maak een afspraak om langs te komen! Bellen mag ook natuurlijk: 030231 05 13 .

Nienke & Bijtje over hun liefde voor stoffen:

 

Bijtje:

"Als kind wilde ik altijd al alle stofjes voelen, dit is nooit meer verdwenen. Ik geniet er van als mensen bij ons in de winkel staan en uitroepen dat het net een snoepwinkel is! Dat is precies wat we hopen te zijn! Een echte snoepwinkel voor stofjes."

 

 

 

Nienke:

"Het gevoel van een mooie zijde of zachte tencel is geweldig! Wij creëren er graag de mooiste ontwerpen mee. Omdat we ook zelf ontwerpen en maken weten we ook heel goed onze klanten te adviseren die een stof komen uitzoeken om zelf iets moois te maken!"

Deze zijde crêpe is toch te gek_! We kunnen niet wachten om er iets moois in te gaan maken

Online stoffen kopen

Je kunt bij ons ook online stof kopen. Wij hebben een kleine selectie voor jullie op onze website gezet. Wij zijn van mening dat het natuurlijk het fijnste is om stoffen te voelen en kleuren in het echt te bekijken, maar we snappen ook dat voor sommigen van jullie online winkelen echt een uitkomst is. Wij bieden dus meestal een kleine selectie van onze collectie online aan. Maar onze hele collectie is alleen in onze winkel te vinden.

We delen ook over onze stoffen op social media, volg ons op instagram op @nienkebijtjefabrics en op facebook @fabricsvannienkebijtje. 

Heb je een mooie stof gezien op onze socials maar kun je deze niet in onze nienke | bijtje online stoffenshop vinden? Je mag ons altijd bellen of een mailtje sturen, we helpen je graag verder.

In onze ruime winkel in de Wagenstraat is het fijn winkelen. Je hoeft geen afspraak te maken als jestof wilt komen kopen. Wil je op zaterdag langskomen? Dan is het wel raadzaam om vantevoren even te bellen omdat die dag vaak volgepland staat met afspraken voor onze maatkleding.

bottom of page