top of page
IMG-20211123-WA0005_edited.jpg

nienke | bijtje

vermaak je moeders trouwjurk tot JOUW jurk 

Verander dat bijzondere erfstuk naar de perfecte trouwjurk voor jou.

De trouwjurk van je moeder laten vermaken

Hoe bijzonder is het om de trouwjurk van een dierbaar familielid zoals je moeder of je oma te kunnen dragen op je eigen bruiloft?! Wij krijgen steeds vaker de vraag of wij trouwjurken vermaken. En dan specifieker: of we jurken van oma's of moeders kunnen vermaken en er onze moderne draai aan kunnen geven! Dit is zeker iets wat wij kunnen en ook erg leuk vinden. Lees hier alvast een aantal FAQs over het vermaken van jurken. 

Hoe gaan jullie te werk bij het vermaken van de trouwjurk van mama of oma?

Eigenlijk verschilt een eerste oriënterende passessie waarbij jij een jurk van je moeder/oma/tante/familielid meebrengt niet zo veel van een gewone eerste oriënterende afspraak. We gaan tijdens die eerste afspraken uitgebreid je wensen bespreken en jurken passen!

We vragen je vooraf wel of je al een idee hebt wat je met de bestaande trouwjurk zou willen doen. Heb je misschien in je hoofd om een deel van de jurk te hergebruiken? Of wil je de jurk juist intact laten? Het is voor ons dan ook erg fijn als je bijvoorbeeld een foto kunt sturen van de jurk die je wilt laten omtoveren tot jouw jurk.

Wil je een deel van de bestaande jurk gebruiken? Dan gaan we uitgebreid ontwerpen uit onze eigen collectie passen. Vanuit die ontwerpen kijken we welke pasvorm mooi is bij jou én met welk nienke | bijtje ontwerp we aan de slag gaan als basis voor de nieuwe trouwjurk. Vervolgens gaan we aan de slag met de bestaande jurk, welke elementen van die jurk wil je graag gaan gebruiken? wat laten we weg? Zo maken we met de bestaande trouwjurk een  nieuw ontwerp wat helemaal bij jou past. 

Als je er meer voor voelt om de jurk zo veel mogelijk in tact te laten dan gaan we tijdens de oriëntatie vooral aan de slag met deze jurk. Hoe past het? Is er schade? Moeten we er veel aan vermaken? En moeten we iets toevoegen of weglaten?

Jouw erfstuk in goede handen

Het is misschien best spannend om een jurk met zoveel emotionele waarde in vreemde handen achter te laten. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je tijdens een of twee oriënterende passessies een heel goed beeld geven wat we met het ontwerp kunnen gaan doen. We zullen je altijd stap voor stap meenemen in het proces.

De meeste vintage jurken die wij in handen krijgen zijn gemaakt van stoffen waar we veel ervaring mee hebben en waar we in onze eigen ontwerpen ook vaak mee werken. De jurken voelen voor ons vaak als bekend terrein. Kortom: bij ons is 'Oma's jurk' in goede handen.

 

Wat kost het om een trouwjurk te vermaken?

We maken bij het vermaken van een bestaande jurk vooraf een inschatting van de uren die we er ongeveer aan kwijt zullen zijn. Als we een heel nieuw gedeelte aan de jurk toevoegen dan komen er natuurlijk materiaalkosten bij. Een vermaak klus kan al vanaf €150,-. Dan gaat het bijvoorbeeld alleen om een zoom of een paar naadjes. Meestal is het meer werk en kost het al snel een paar honderd euro. Maar als we er een nieuwe jurk van maken waar we zelf een deel van het ontwerp vervaardigen dan kan het natuurlijk ook meer in de buurt komen van de prijs van een gewone trouwjurk. Denk daarbij aan €1500 tot €2500. We vragen je vooraf goed na te denken over je budget. Wij kunnen je dan uitleggen wat daarbinnen mogelijk is. 

 

Plan je afspraak

Het is belangrijk om op tijd je afspraak in te plannen. Ga je trouwen in de lente of de zomer? Houd rekening met een levertijd van ongeveer 6 maanden. We willen dan het liefste acht a zes maanden voordat je de jurk wilt dragen weten wat we voor je moeten doen. Dan hebben we genoeg ruimte om de verschillende afspraken in te plannen. 

Je mag mailen via onderstaande formulier. Bellen mag ook natuurlijk: 030231 05 13 .

sophie 4.JPG

De trouwjurk van haar moeder was prachtig maar de vorm van de rok paste niet bij de stijl van onze bruid. We hebben het rokdeel vervangen voor een prachtige sluike rok van crepe satin zijde. Het lijfje van haar moeders jurk hebben we zoveel mogelijk intact gelaten. Alleen de vorm van de rug hebben we aangepast aan de wensen van onze prachtige

nienke | bijtje bruid

bottom of page