top of page
nienke | bijtje designers: Nienke Welling en Bijte van der Velden

Geschiedenis

 

In 1985 begon Lily Conemans haar winkel aan de Donkere Gaard 1 in Utrecht. Hier kon je terecht voor kleding in Liberty prints en in zijde. Na een aantal jaar werd er alleen nog met zijde gewerkt. Lily en haar naaisters maakten jurken in alle kleuren van de regenboog. Lily Conemans probeerde in haar ontwerpen tijdloos te zijn. Het citaat van Coco Chanel  "La mode passe, le style reste"  hangt dan ook al jaren in het atelier.

 

In 2004 en 2005 zijn Bijtje van der Velden en Nienke Welling begonnen met werken voor Lily Conemans. Zij hebben in de jaren dat ze voor Lily Conemans werkten veel dames geadviseerd en de mooiste jurken gemaakt. Daarnaast hebben zij de collectie aangevuld met prachtige nieuwe ontwerpen. In deze nieuwe ontwerpen probeerden zij te zoeken naar schoonheid in eenvoud en streefden zij, net als Lily, naar een tijdloze elegantie.

 

Vanaf 2008 kreeg Nienke Welling de dagelijkse leiding in het atelier. Lily Conemans vervulde steeds meer een rol op de achtergrond en vroeg aan Bijtje en Nienke of zij wilden nadenken over eventuele opvolging en een overname van de winkel.

 

Op 1 mei 2011 droeg Lily Conemans haar winkel over aan haar meisjes: Nienke en Bijtje.  De winkel heet vanaf die dag Lily Conemans by Nienke Welling & Bijtje van der Velden. 

 

Na 3 jaar als eigenaresses van het atelier vinden Nienke en Bijtje het tijd voor een volgende stap en op 1 mei 2014 veranderen zij de naam van de winkel in

                                                             

                                              nienke | bijtje

 

 

In 2019 was daar nog een grote verandering. Nienke en Bijtje besloten dat het tijd was voor een volgende stap. Ze namen het besluit om te gaan verhuizen. Dit was niet makkelijk omdat zij heel erg gehecht waren aan hun atelier in de binnenstad van Utrecht, maar om te kunnen groeien was er letterlijk meer ruimte nodig.

Zij vonden een geweldige nieuwe ruimte aan de Wagenstraat,  in Utrecht Oost. Deze leuke buurt vlakbij het Wilhelminapark en met vele leuke speciaalzaken past heel goed bij nienke | bijtje. De winkel aan de wagenstraat 27 is ruim, met veel plek voor stoffen en een prachtig atelier waar ze unieke moderne trouwjurken ontwerpen. En door al die mooie ruimte is het nu ook de mooiste Stoffenwinkel van Utrecht. Je kunt er terecht voor de mooiste zijde, viscose, tencel, biokatoen en nog veel meer! Kom je snel kijken?

Zij hopen nog vele jaren ontwerpen te mogen maken waar vrouwen zich heel mooi in zullen voelen. 

 

 

 

bottom of page